We raden aan om elk half jaar een periodieke controle te plannen bij de tandarts. De tandarts bekijkt dan je gehele gebit en controleert deze op gaatjes (cariës) of andere problemen. Ook kunnen er bij de controle eventueel (röntgen) foto’s gemaakt worden. Geef een mogelijke zwangerschap dan ook altijd aan! 

De meest gemaakte röntgen opnamen zijn bitewings. Bitewing foto's zijn röntgenfoto’s waarmee we tussen de tanden en kiezen kunnen kijken. Een gaatje op deze plek is namelijk in de mond niet altijd zichtbaar. Deze foto's maken we gemiddeld eens in de 3 jaar. Soms is het nodig een solo opname te maken. Met behulp van deze opname techniek wordt de gehele kies afgebeeld, ook de wortels. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij verdenking op een ontsteking in het kaakbot. Ook kijkt de tandarts naar de conditie van het tandvlees, de PPS (periodiek parodontale screening). Dit is belangrijk om te zien of er Gingivitis of Parodontitis optreedt. Dit is een ontsteking in het tandvlees, welke zich kan uitbreiden naar het kaakbot.

Tijdens de controle geven we kinderen, vanaf het doorbreken van het volwassen gebit, extra fluoride om cariës te voorkomen. Dit kan met een bitje of met een kwastje aangebracht worden. Fluoride is erg belangrijk voor een sterk gebit! Neem je kind dus zeker 2x per jaar mee voor controle.

Goed om te weten: Tandheelkundige zorg voor kinderen wordt ook altijd vergoed vanuit de basisverzekering en kost u dus niets. 

Behandelingen