Wellicht biedt een connectbrug dé oplossing voor u! De connectbrug is ontstaan uit de wens om tanden of kiezen te kunnen vervangen als dummy (zwevend) tussen 1 of 2 tanden of kiezen. Zónder dat er veel van dragende tanden of kiezen afgeslepen moet worden zoals dit bij het vervaardigen van een kronenbrug wel noodzakelijk is. 

Deze brug is uit te breiden tot wel 4 verloren tanden/ kiezen aaneengesloten bij verder gezonde dragende tanden/ kiezen. Hierdoor is het mogelijk om patiënten van uitneembare voorzieningen zoals een frame of een partiële prothese af te helpen! De connectbrug wordt in één sessie vervaardigd waardoor u meteen resultaat heeft en er geen tijdelijke voorziening noodzakelijk is. De basis van deze voorziening is een sterke orthodontische remaniumdraad (hard edelstaal) welke door middel van glasvezelcomposiet gefixeerd, verstevigd wordt. Deze basis wordt bedekt door composiet welke in elke tandkleur uitgevoerd kan worden. De duur van een behandeling voor het vervaardigen van een connectbrug om 1 tand of kies te vervangen door een dummy is ongeveer 75 minuten. 

Met een brug kun je een ontbrekende tand of kies vervangen. Hierdoor kun je weer beter kauwen of durf je weer breeduit te lachen. Ook voorkomt een brug dat de tanden of kiezen naast de lege ruimte scheef gaan staan of dat tegenoverliggende tanden of kiezen uit gaan groeien.

Hiervoor maken we eerst een klein rechthoekje in de tand of kies naast de lege ruimte. Dit is nodig om twee stevige metalen draadjes in te hangen. Deze zetten we vast met speciaal versterkt composiet. Composiet is het vulmateriaal waar we ook de gaatjes mee dichtmaken en heeft dus een mooie witte kleur. Dit composiet kunnen we zelf vormgeven. Afhankelijk van de ruimte hangen we aan deze draad dus één of meerdere elementen voor een mooie opvulling.

Doordat er bij dit principe een minimale beslijping noodzakelijk is, is dit een goede oplossing wanneer een implantaat niet mogelijk is of deze boven budget is. Wij bieden deze tand/ kies vervanging aan voor 1 tand/ kies voor nog geen € 400,-.

 

Behandelingen