Deze behandeling is een betaalbaar alternatief voor de orthodontist. Je hebt geen orthodontische verzekering nodig voor deze behandeling. Vergoedingen vinden plaats vanuit je tandheelkundige verzekering, uiteraard wel afhankelijk van de hoogte van je tandheelkundige verzekering.

De mogelijkheid tot behandelen is van meerdere factoren afhankelijk en het eerste consult zal dan ook kostenloos en vrijblijvend worden uitgevoerd. De basis van onze Smile-lign behandeling bestaat uit een uitneembare doorzichtige opbeetplaat (bitje) van geperst kunststof welke iedere nacht, minimaal 8 uur gedragen dient te worden tijdens de slaap. De patiënt wordt gemiddeld om de 4 weken gezien waarbij de opbeetplaat wordt geactiveerd om de betreffende tanden te verplaatsen. De behandeling wordt ondersteund door (waar nodig) ruimte tussen de tanden te maken door middel van pijnloze tandheelkundige schuurstrips. Bij uitgebreide tandheelkundige tandverplaatsingen zullen regelmatig nieuwe opbeetplaten worden vervaardigd.

Afhankelijk van de te verrichten tandstandcorrecties zal de totale behandelingsduur varieren van slechts enkele maanden tot 18 maanden. Wanneer de tandstandcorrecties tot tevredenheid zijn verricht, kies je als patient in overleg met de tandarts voor de beste vorm van retentie, het vasthouden van het behaalde resultaat. Dit kan een opbeetplaat zijn (welke bij correct gebruik 100% beschermt tegen relaps ofterwijl het terugverschuiven van de tanden) of een orthodontische retentiedraad achter je tanden.

Behandelingen